Een weekendje Athene? Een unieke belevenis!

Weekendje Griekenland Athene

Wanneer je op zoek bent naar een interessante, uitnodigende stad om te bezoeken is Athene ongetwijfeld een aanrader. Veel mensen denken dat de Italiaanse hoofdstad Rome de oudste hoofdstad is van Europa, maar dat is niet het geval. Reeds meer dan 2300 jaar geleden werden namelijk in de Griekse hoofdstad Athene de fundamenten gelegd voor de Europese kunst en het Europese theater. Vandaag de dag beschikt Athene niet alleen over een bruisend zakencentrum, daarnaast heeft het ook alles in huis om het toeristen zo optimaal mogelijk naar hun zin te maken. Een weekendje Athene boeken is dan zeker en vast een goede keuze!

Bezienswaardigheden van Athene

Tijdens een stedentrip Athene zal je uiteraard ook een beetje van de plaatselijke cultuur willen opsnuiven en cultuur is hier in overvloed aanwezig! De absolute top bezienswaardigheid van Athene is natuurlijk de Akropolis. Deze 'bovenstad' is het oude centrum van de stad en beschikt over diverse ruïnes die ook vandaag de dag nog steeds een goed beeld geven van de imposante gebouwen die hier ooit trots boven het lager gelegen nieuwe deel uitstaken. Ook het Parthenon, ongetwijfeld het bekendste bouwwerk van de stad is hier gelegen. Hoe indrukwekkend mooi de Akropolis ook mag zijn, vergeet tijdens je bezoek aan de stad ook zeker niet om de Agora en het Nationaal Archeologisch Museum te bezoeken. Ook de Tempel van de Olympische Zeus is tot slot een absolute aanrader.

 

Uitgaan in Athene

Tijdens een weekendje Athene doe je er goed aan om ook even het bruisende uitgaansleven van de stad te ontdekken. De Griekse hoofdstad staat er om bekend één van de meest hippe steden te zijn van Europa en dat blijkt zeker en vast uit het indrukwekkende aanbod aan uitgaansmogelijkheden. Eveneens interessant om weten is dat de tram die de stad doorkruist 24/24 actief is. Zelfs na een lang nachtje stappen kan je dus probleemloos met dit transportmiddel de weg naar je hotel aanvatten. Wil je, je ook laten meeslepen in het Griekse feestgedruis? In dat geval bieden de wijken Psirrí, Thisío, Gázi en Pláka je daar in ieder geval alle mogelijkheden toe!

Verblijven in Athene

Tot slot is er ook nog de toeristische infrastructuur. Tijdens een stedentrip Athene kan je een keuze maken uit een groot aanbod aan verblijfplaatsen. Wil je graag een verblijf boeken in een echt luxueus hotel welke is voorzien van wellnessfaciliteiten? Geen probleem! Ben je eerder te vinden voor een appartement of voor een goedkoop verblijf in een hostel? Ook in dat geval zal Athene zonder probleem tegemoet komen aan al jouw verwachtingen.