Oostenrijk: bekend om zijn wintersportgebieden

Foto weekendje Oostenrijk: bekend om zijn wintersportgebieden

Massaal trekken mensen in de wintermaanden naar Oostenrijk toe om hun wintersportvakantie hier door te brengen. Zo kun je heerlijk skiën op de pistes van Zell am See. Dit middelgrote skigebied ligt direct aan het meer, wat zorgt voor een extra dimensie. Wil je het hogerop zoeken, dan is het nabijgelegen skioord Kaprun met zijn gletsjer een heel goed alternatief. Kaprun leent ook ruimte aan beginnende skiërs.

Maar er zijn nog veel meer skigebieden in Oostenrijk zoals Gerlos, Innsbruck, Kitzbühel, Bad Gastein en nog vele ander gebieden, teveel om op te noemen. Bad Gastein is een waar kuuroord, dat gebouwd is op een steile rots. Na het skiën kun je je vermoeide lijf rust gunnen in één van de kuurbaden. Deze faciliteiten bieden de wintersporter een zee aan exclusiviteit.

Niet alleen in de winter
Oostenrijk is niet alleen in de winter aantrekkelijk voor een vakantie. Ook in de zomermaanden is het goed toeven in dit Bergrijke landschap. De natuur is zeer uitgestrekt en vooral voor actieve wandelaars is Oostenrijk dan ook een trekpleister. Je kunt bijvoorbeeld bij Kaprun gedeeltelijk met de grootste open kabellift van Europa, dat eigenlijk een groot platform is richting het stuwmeer gaan. Het laatste stuk naar het stuwmeer wordt afgelegd per bus. Eenmaal boven heb je een geweldig uitzicht over het stuwmeer en het dal. Ook kun je uitgebreid wandelen over de vele wandelpaden en smalle bergpadjes die dit gebied rijk is.

De Krimmler watervallen zijn een ware attractie, die je eigenlijk niet mag missen. De watervallen die een hoogte bereiken van 380 meter behoren tot de grootste watervallen van Europa. Je kunt via een wandelpad langs de waterval naar boven klimmen en de spetters op je huid voelen als je bij één van de uitsparingen naar het geraas staat te kijken. Helemaal boven bij de waterval kun je een wandeling maken door het National park de ‘Hohe Tauern.’

De Grossglockner verbindt door middel van een panoramische tolweg de provincie Salzburg met Karinthië. Deze enorme berg is met zijn maximale hoogte van 3.798 meter de hoogste berg van Oostenrijk. Tijdens een tocht die maar liefst over 36 haarspeldbochten beschikt krijg je de adembenemendste uitzichten te zien. Onderweg kun je genieten van een kopje koffie en allerlei heerlijk Oostenrijkse gerechten in één van de restaurantjes. Deze weg is alleen opengesteld voor publiek vanaf mei tot en met november en om van deze weg gebruik te mogen maken moet je betalen. Echter het is zeker de moeite waard.
Aan de voet van de Grossglockner bevindt zich het wild- en vrijetijdspark Freileiten, wat erg leuk is voor jong en oud. Als je de wandelpaden volgt kun je wel 200 dieren spotten.

Als je van paarden houdt, mag je zeker de Lipizzaner paarden niet missen. De deelstaat Stiermark in Oostenrijk is één van de mooiste wandelgebieden van de Alpen, omdat het rijk is aan bos. Je kunt een wandeling maken door dit beboste gebied naar een natuurgebied waar deze van oorsprong Spaanse paarden nog in het wild in grote kuddes leven. De veulens worden donker geboren, maar worden naar mate ze ouder worden wit van kleur.

Oostenrijk en zijn prachtige steden
Naast de uitgestrekte natuur van Oostenrijk heeft dit land ook waanzinnig mooie steden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de hoofdstad van Oostenrijk, genaamd Wenen of loop door de straten van de stad Salzburg, waar Mozart geboren is. Wil je genieten van cultuur en architectuur dan mag je een bezoek aan Innsbruck niet missen.

Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk

Heb je de Lipizzaner paarden nog niet gezien of ben je er nog niet op uitgekeken dan kun je een bezoek brengen aan de oudste manege ter wereld. De in 1572 in Wenen opgerichte manege biedt een waar paardenballet aan en is nog steeds één van de grootste attracties van Wenen.

In de Milleniumtoren, die 202 meter hoog is zijn verschillende winkels, restaurants en een bioscoop gevestigd. Daarnaast is het een kantorencomplex. Schloss Schonbrunn is bij lange na de mooiste bezienswaardigheid van Wenen. De geschiedenis leidt terug naar de tijd van Maximiliaan in 1559.

Salzburg

De componist Mozart is in Oostenrijk geboren in de stad Salzburg. De hele stad straalt Mozart en zijn muziek uit. Je kunt het geboortehuis van Mozart bezoeken, maar ook allerlei standbeelden, pleinen en parken, die een beeld geven van de al op zeer jonge leeftijd beroemde componist.

Innsbruck

De in Oostenrijk gelegen stad Innsbruck is vooral een trekpleister voor wintersporters, maar daarnaast heeft deze stad nog veel meer moois te bieden. Je kunt door deze levendige stad een leuke stadswandeling maken en bijvoorbeeld het gouden dak bezoeken. Dit gebouw was van 1420 -1460 de residentie van Friedrich IV. Loop over de keizerlijke hofbrug en breng een bezoek aan het Tiroolse museum voor Volkskunst.

Oostenrijk heeft iedereen iets te bieden of je nu van wintersport houdt of juist van wandelen, het is allemaal mogelijk. Ben je meer cultureel ingesteld bezoek dan diverse prachtige steden in Oostenrijk.